Theater- en tv-acteur Paul Wuyts overleden

Theater- en televisieacteur Paul Wuyts is overleden. Hij was 63 en verloor de strijd tegen kanker. Wuyts speelde vorig jaar nog een opgemerkte rol in de tv-serie "De Ronde". Hij vertolkte de zieke man die ervoor kiest om samen met zijn vrouw uit het leven te stappen.

Paul Wuyts speelde in het theater bij de KVS, Studio Amsterdam en de Internationale Nieuwe Scene. Op tv had hij rollen in o.a. "Matroesjka's", "Nonkel Jef" en "Terug naar Oosterdonk". In de film "Daens" speelde hij de vader van Nette (Antje De Boeck).

In februari vorig jaar beleefde hij een comeback op televisie met de Eén-reeks "De Ronde". Daarin vertolkte hij de rol van Lou Abbeloos, een man die aan keelkanker lijdt en er samen met zijn vrouw voor kiest om uit het leven te stappen. De vrouw wordt gespeeld door Reinhilde Decleir, met wie Wuyts in het echte leven een zoon had.

Wuyts werkte achter de schermen ook mee aan het project Tutti Fratelli van Reinhilde Decleir, een sociaal-artistieke werkplaats in Antwerpen die via theater een stem wil geven aan mensen die in onze maatschappij uit de boot vallen.