Zes personen opgepakt in mysterieuze "kasteelmoord"

In het onderzoek naar de zogenoemde kasteelmoord in Wingene zijn zes personen opgepakt. Vijf van de verdachten werden eerder al eens opgepakt. Onder hen is ook de schoonvader van de vermiste Stijn Saelens (34). Zijn lichaam is nog niet gevonden.

Omdat er veel bloed van Saelens en een kogelhuls werden gevonden in zijn kasteel wordt uitgegaan van moord. Vier van de zes mensen die nu opgepakt zijn, zaten tien dagen geleden in de cel in verband met de zaak. Toen werden vier Tsjetsjenen en een 61-jarige man uit Aalter opgepakt. Ze werden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen.

Een van de twee andere verdachten is de schoonvader van Saelens. Dat is bevestigd door zijn advocaat Jef Vermassen. De schoonvader werd begin februari al opgepakt, maar even later vrijgelaten. Vermassen sprak toen van een perfect alibi.

De zes verdachten worden vanavond nog ondervraagd. Donderdag beslist de onderzoeksrechter of ze aangehouden blijven.

Het parket wil geen details kwijt, maar spreekt wel van "nieuwe elementen" in de zaak. De zoektocht naar Saelens gaat voort. De betere weersomstandigheden zouden de zoektocht moeten vergemakkelijken.