"Je bent mooi, innerlijk én uiterlijk"

Bijna 2,3 miljoen hits op YouTube op één maand tijd. Hana Hwang heeft duidelijk de juiste snaar geraakt met haar bedankboodschap voor popster Selena Gomez. Hwang lijdt aan progeria en heeft hiervoor op regelmatige basis intense verzorging in het ziekenhuis nodig. Nadat een radiopresentator haar droom, een ontmoeting met Gomez, midden december mogelijk gemaakt had, bedankte de 13-jarige Hwang de zangeres vanuit haar ziekbed met een hartverwarmende video. Terwijl ze tot laat in de avond naarstig aan een kralenketting voor Gomez sleutelt.

Progeria is een stofwisselingsziekte die kinderen in een kalenderjaar fysiek tien jaar doet verouderen. De gemiddelde levensverwachting van een kind met progeria is 12,6 jaar. Hwang is intussen 13, maar de videobeelden op YouTube tonen dat de weg die het meisje aflegt niet makkelijk is.

De ontmoeting met Gomez was dan ook een stevig hart onder de riem: "Toen ze hier binnenkwam, was dat als een shock. Ze is mijn heldin. Ze is niet alleen een zangeres, maar ook een actrice. Ze speelde zowel in tv-series als in films. Ik hou van al haar liedjes."

Volgens het ziekenhuis waar Hana verzorgd wordt, Children's Hospital Los Angeles, is vooral "Who says" haar favoriete lied en beluistert ze het dagelijks. De tekst "Ik ben geen schoonheidskoningin. Ik ben mooi vanuit mezelf. Je hebt dus ieder recht op een mooi leven", geeft de kleine Hana de aanmoediging om verder te gaan en haar pijn dagelijks te verbijten.

Ook in de begeleidende boodschap bij het filmpje ontroert Hwang: "Bedankt om ons jouw hart te tonen. Selena, je bent een mooi mens, zowel innerlijk als uiterlijk. Selena, wat je ook moge meemaken in je leven, wanneer er liefde is en je hebt je familie, dan ben je een superster. Vergeet nooit dat je voor ons en voor de wereld al een verschil gemaakt hebt."

Selena Gomez (zie kleine foto) is bekend als Disney-actrice in “Wizards of Waverly Place” en had hits met onder meer “Naturally” en “Love you like a love song”. Ze heeft het meisje intussen bedankt voor de armband.

Eind vorige week liet Hwang weten dat ze de positieve reacties op haar videoboodschap erg waardeerde en "iedereen, indien het zou kunnen, wilde knuffelen". Op Twitter waren voordien berichten verschenen dat ze overleden was.

lees ook

    Meest gelezen