"Laat me nu eerst hiervan genieten"

Supermodellen als Heidi Klum en Elle Macpherson gingen haar voor en nu lijkt de wereld klaar voor Kate Upton. Dit jaar pronkt ze in minuscule bikini op de cover van de speciale badpakkeneditie van Sports Illustrated. Een eer die enkel voor de allerbesten weggelegd is. Voor Upton zouden de deuren nu dan ook wagenwijd moeten opengaan. Maar lingeriemerk Victoria’s Secret vindt haar niet meer dan een "Page 3 Girl".

De 19-jarige Upton raakte begin vorig jaar wereldwijd bekend toen ze tijdens een basketbalwedstrijd hiphoppend de "Dougie Dance" deed. Het filmpje werd door meer dan 3,5 miljoen mensen bekeken. Ook de modewereld ontdekte haar, met als voorlopig hoogtepunt nu de cover van Sports Illustrated.

"Op deze cover staan is een droom die uitkomt. Daarom wil ik ook van dit moment genieten. Hoever dit me brengt, dat zullen we afwachten", zei Upton in het Amerikaanse praatprogramma Today Show.

"Iedereen vertelt me dat het tijdperk van de supermodellen voorbij is. Maar ik wil dat tegenspreken. Alleen denk ik dat mensen meer willen. Ze willen personen met een karakter zien. Niet alleen maar iemand die een catwalk kan aflopen of een mooi gezichtje is. Daarom worden nu ook zoveel actrices als model opgetrommeld", voegde ze eraan toe.

Toch lijkt Upton vooral gezien te worden als "een mooi gezichtje". Styliste Sophia Neophito van Victoria’s Secret was duidelijk in New York Times: "Ze lijkt op een "Page 3 Girl". Of op een vrouw van een bekende voetballer, met veel te blond haar en zo’n gezicht dat iedereen met te veel geld zich kan kopen."

Upton reageerde gelaten op de kritiek: "Wat moet ik daarop zeggen? Mensen herkennen zich tenminste in mij." Of dit inderdaad zo is, kunt u misschien zelf checken bij het beoordelen van haar Sports Illustrated-fotoshoot.

lees ook