Associated Press geeft "Rundskop" 3,5/4

"Rundskop" krijgt van het Amerikaanse persagentschap Associated Press (AP) een beoordeling van 3,5/4. Morgen komt de Oscargenomineerde film uit in Amerika en intussen blijven de recensies lovend.

Volgens Christy Lemire van AP doet de spanning en het kleurenpalet in de film denken aan het werk van regisseur David Fincher ("Fight club" en "Seven") . Toch ziet ze er vooral een drama in waarin uitgelegd wordt hoe ons verleden ons vormt en hoe moeilijk het is om eraan te ontsnappen.

De prestatie van Matthias Schoenaerts als vetmester Jacky Vanmarsenille vergelijkt ze met die van Tom Hardy in de film "Bronson" (2009).

"Rundskop" ("Bullhead") krijgt in de VS de R-rating omwille van het geweld, het uitgesproken taalgebruik en de seksueel getinte inhoud. Dit betekent dat wie jonger is dan 17 begeleid moet worden door een volwassene.

De recensie van het toonaangevende persagentschap over de Belgische Oscarkandidaat is lovend. Lemire besluit haar stuk met de mededeling dat het regiedebuut van Michaël R. Roskam 3,5/4 krijgt.

Op 26 februari weten we of "Rundskop" de Oscar in de wacht sleept in de categorie beste niet-Engelstalige film. De andere genomineerde films in deze categorie zijn "Monsieur Lazhar" van Philippe Falardeau (Canada), "A separation" van Asghar Farhadi (Iran), "Footnote" van Joseph Cedar (Israël) en "In darkness" (Polen).