Belgen kochten vorig jaar minder games

Vorig jaar hebben de Belgen meer dan 6,54 miljoen games gekocht. Dat is 2 procent minder dan in 2010. Toen gingen er zo'n 6,68 miljoen games de deur uit. Dat blijkt uit cijfers van Belgian Entertainment Association (BEA) en onderzoeksbureau GfK Benelux.

Meer dan 84 procent van de verkochte games was bestemd voor spelconsoles zoals Wii, PlayStation en Xbox. Dat is goed voor 5,5 miljoen stuks. In 2011 werden ook 1,04 miljoen computerspellen verkocht.

De verkoop van computerspellen en consolegames genereerde een omzet van 219,71 miljoen euro. Die is in vergelijking met 2010 nagenoeg stabiel gebleven.

Het meeste verkochte spel voor zowel spelconsoles als voor de computer, is "Call of Duty: Modern Warfare 3". In de top tien staan ook nog onder meer spellen als "The Sims", "Mario Bros", "FIFA" en "Wii Party".