Brand in Boom is wellicht kwaad opzet

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de brand in een groot appartementsgebouw in Boom wellicht het gevolg was van kwaad opzet. Bij de kelderbrand moesten vanmorgen vroeg 64 mensen geëvacueerd worden.

De brand ontstond rond 2.30 uur in de kelder van het gebouw van 10 verdiepingen aan de Antwerpsestraat en de Frans De Schutterlaan, vlak bij de A12. De kelder wordt gebruikt als opslagruimte voor de winkels op de benedenverdieping van het flatgebouw.

In het gebouw wonen 74 mensen, op het ogenblik van de brand waren er 64 aanwezig. Zij werden allemaal geëvacueerd. Door de opstijgende rook zat de volledige traphal onder de rook, wat de evacuatie bemoeilijkte.

Acht bewoners en een brandweerman raakten bevangen door de rook en werden naar het ziekenhuis gebracht. De andere bewoners zijn opgevangen in de sporthal van Boom. 

De brand raakte in de loop van de ochtend geblust. Het gebouw werd daarna verlucht om het zo snel mogelijk rookvrij te maken. De flats zelf werden niet beschadigd door de brand zelf, maar er is wel rook- en waterschade.

"Wellicht kwaad opzet in het spel"

Intussen is op basis van de eerste vaststellingen gebleken dat er wellicht kwaad opzet in het spel is. Er zijn immers twee brandhaarden aangetroffen die los van elkaar staan, meldt het parket van Antwerpen.

De bergplaats in de kelder, waar het vuur ontstond, bevatte een aantal erg brandbare voorwerpen en stoffen zoals karton, meubels en verfproducten. Daardoor kon het vuur zich snel uitbreiden.