Bvba W achter winkel Van Beirendonck is failliet

De bvba W achter de winkel van modeontwerper Walter Van Beirendonck is failliet. Dat melden de Coreliokranten en is bevestigd door curator Annemie Eelants. Eerder deze week raakte al bekend dat de winkel in Antwerpen gesloten werd. Ook Big, de bvba waarin hij zijn ontwerpen onderbrengt, vecht met rode cijfers.

Annemie Elants is als curator aangesteld. Zij zal nu de activa verkopen om de schuldeisers te betalen.

Ook het bedrijf Big zou er slecht voor staan. "Ik weet dat er een andere firma bestaat waar hij ook zaakvoerder van is, maar dat zal ik vanmiddag met hem eventueel aankaarten", zegt Eelants. "Hij moet mij de boekhouding bezorgen, wij moeten de redenen van het faillissement bekijken en de activa laten inventariseren en zien hoe wij die het beste kunnen verkopen."

Walter Van Beirendonck keert vanmiddag terug uit Parijs. Hij heeft nog niet gereageerd op de berichten.