Cipiersvakbonden blazen staking af

De cipiers zullen vanavond het werk niet neerleggen. Zowel de christelijke als de socialistische overheidsvakbond schorten na overleg met hun achterban de aangekondigde acties op. "Er is een basis om voort te onderhandelen", valt nu ook te horen bij het ACV.

Na het overleg gisterennamiddag op het kabinet Justitie liet de socialistische vakbond ACOD al weten dat ze niet zou gaan staken. Vanmorgen besliste ook het ACV om ervan af te zien.

"Het voorstel dat ons woensdag werd voorgelegd door de overheid, is een basis om verder te onderhandelen", zo meldt ACV-secretaris Luc Neirynck.

De cipiers zouden normaal staken van vanavond 22 uur tot zaterdagmorgen. Ze eisten overleg over de pensioenhervorming en over hun uitstapregeling. Dat overleg is intussen dus gevoerd. De uitstapregeling voor cipiers blijft bestaan, maar schuift met twee jaar op van 55 naar 57 jaar, en de leeftijd voor vervroegd pensioen gaat van 60 naar 62 jaar. De onderhandelingen met de overheid over de stapsgewijze invoering moeten eind maart afgerond zijn.