Het verschil zit 'm in de baardgroei

Het moet niet altijd moeilijk zijn, wanneer het over creativiteit gaat. Geen alledaagse of ingewikkelde instrumenten, gewoon een lied en je eigen gezicht. Maar om het geheel toch meer dan een lipsessie te maken, voegt Matthew Ferguson er een eigen touch aan: zijn gezichtshaar. Zes keer dezelfde man, maar het gezicht met meer of minder haarbegroeiing. "Mattstache" scoort op YouTube met zijn versie van "Turn me on" van Nicki Minaj en David Guetta.

"Indien we erin slagen bij een aantal mensen een glimlach op het gelaat te toveren of hen zelfs te doen gieren van het lachen, dan hebben we het resultaat dat we willen. Maar dat het zo’n succes zou worden, hadden we niet verwacht. Het filmpje is een eigen leven gaan leiden. Er zijn zelfs al mensen geweest die me een handtekening gevraagd hebben", aldus de 29-jarige Ferguson op de nieuwswebsite New Brunswick Patch.

Met het filmpje hoopte hij het afscheid nemen van zijn gezichtsbeharing op een fatsoenlijke manier in de kijker te zetten.

lees ook