Luchtverkeer sterk verstoord in Frankfurt

De luchthaven van Frankfurt is getroffen door een staking van de vliegloodsen, het grondpersoneel dat de vliegtuigen naar hun parkeerpositie begeleidt. De zowat 200 werknemers eisen een hoger loon en betere werkvoorwaarden, zoals op de luchthavens van München en Berlijn.

De actie begon rond 3 uur vanmiddag en duurt tot 22 uur vanavond, maar ook morgen zou er gestaakt worden. In de namiddag waren er al meer dan 150 vluchten geschrapt, waaronder vier vluchten van en naar Brussel. Trans-Atlantische vluchten zouden grotendeels buiten schot blijven.

Als de staking morgen voortgaat, moeten er honderden vluchten geannuleerd worden, al probeert de uitbater van de luchthaven om toch nog vliegtuigen in de lucht te krijgen. Peter Schmitz van het luchthavenbedrijf maakt zich sterk dat hij bij een verdere staking toch 50 procent van de geplande vluchten kan laten plaatsvinden.

Frankfurt is Europa's op twee na drukste luchthaven, met zowat 1.300 vliegbewegingen per dag. Alleen Londen en Parijs doen beter.