Noémie Schellens wordt stadssopraan van Leuven

De stad Leuven heeft voor de komende twee jaar Noémie Schellens aangesteld als stadssopraan. Ze volgt Marco Mertens op, die sinds 2010 stadsfotograaf was. Sinds 2006 duidt Leuven om de twee jaar een cultureel ambassadeur van de stad aan.

De Leuvense Noémie Schellens zingt als soliste zowel het licht-lyrische operarepertoire als oratoria. Ze behaalde een master in Zang aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en ze studeerde in Frankrijk bij de Duitse bariton Udo Reinemann.

"Ik wil in samenwerking met koren, zanggezelschappen en dergelijke Leuven laten zingen en klinken op verschillende manieren", zei Schellens bij haar aanstelling. Ze wil onder meer een Leuvens stadslied componeren en kleine concerten geven bij mensen thuis.

Schellens volgt Marco Mertens op, die in 2010 werd aangesteld als stadsfotograaf. Eerder had Leuven ook al een stads-dj (Bobby Ewing) en een stadskok (Jeroen Meus).