Schoonvader en -broer Saelens beschuldigd van moord

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie verdachten aangehouden in de zaak van de zogenoemde kasteelmoord. Het gaat om de schoonvader en schoonbroer van de vermiste Stijn Saelens, en een 61-jarige man uit Aalter. De drie worden beschuldigd van moord. De drie andere verdachten zijn vrijgelaten.

Vanmorgen is de zoektocht naar de 34-jarige Saelens (foto) hervat. Speurders hebben een chalet in Maria-Aalter doorzocht en de bosrijke omgeving uitgekamd.

"We hadden het terrein eerder al op het oog voor een doorzoeking, maar door de sneeuwval waren we er nog niet toe gekomen", zei Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Er wordt gezocht naar "eender welk element dat mogelijk nuttig kan zijn voor het onderzoek."

De chalet is eigendom van een van de beschuldigden, de 61-jarige man uit Aalter. Hij is een kennis van de schoonvader van Saelens en geen onbekende in het criminele milieu.

De advocaat van de schoonvader, Jef Vermassen, heeft vandaag ook gesproken. Hij gelooft nog altijd in de onschuld van zijn cliënt. "Hij zegt dat hij totaal onschuldig is. Ik geloof hem tot het tegendeel bewezen is. Wat in zijn voordeel speelt, is dat hij zo immens rustig is. Mensenkennis leert me dat men meestal heel nerveus is of dat men wil onderduiken, maar dat lichaamstaal dat toch toont. Dat heeft hij niet, maar ik kan natuurlijk niet in zijn ziel kijken", legt Vermassen uit.

De advocaat gelooft ook niet dat de schoonvader zijn schoonzoon uit de weg wilde ruimen: "De schoonvader had garanties gekregen dat de kleinkinderen niet naar Australië zouden worden meegenomen." Saelens had immers plannen om naar Australië te verhuizen. Zijn schoonfamilie zag dat naar verluidt niet zitten.