Tiende en laatste Kulturama van start

In Leuven werd vandaag het cultuurfestival Kulturama op gang getrapt. Tweeëndertig Leuvense cultuurorganisaties zetten dit weekend meer dan 200 activiteiten op touw. Kulturama is dit jaar aan zijn tiende en laatste editie toe.

Kulturama ging vandaag van start met de opening van het fotoboek "De kleine encyclopedie van Leuven" en de opening van de fototentoonstelling "Foto Leuven 2012", waaraan 25 fotografen meewerken. Dat zijn twee initiatieven van de Leuvense stadsfotograaf Marco Mertens.

In totaal zullen in de Vlaams-Brabantse hoofdstad dit weekend meer dan 200 culturele activiteiten plaatsvinden. Op het programma staan onder meer expo's over striptekenaar Charles Burns en oude filmaffiches. Ook de in 2008 overleden schrijver Kamiel Vanhole wordt herdacht.

Ook muziekliefhebbers kunnen dit weekend weer in Leuven terecht. Er is onder meer een optreden van de Britse jazzgroep The Cinematic Orchestra en heel wat bekende en minder bekende dubsteppers treden op in Het Depot.

Het volledige programma van Kulturama is te vinden op de website. Het cultuurfestival loopt nog tot en met zondag 19 februari. Cobra.be heeft een dossier over het festival.