Urbanus gaat op tournee langs culturele centra

Urbanus (62) gaat op tournee met zijn comebackshow "Urbanus zelf". Met deze show vulde de komiek eind vorig jaar al 4 keer het Sportpaleis in Antwerpen. Volgend jaar zou hij zelfs opnieuw in Nederland willen optreden.

Vanaf april trekt Urbanus met zijn show naar de Vlaamse culturele centra. In het najaar en begin volgend jaar volgt de rest van de tournee. Het is al 11 jaar geleden dat Urbanus nog op tournee geweest is.

"Mijn show blijft dezelfde, maar zal onderweg nog verbeteren", zegt de komiek in Het Laatste Nieuws. "Eigenlijk waren die Sportpaleizen vier grote try-outs."

De tournee is ook de reden waarom Urbanus geweigerd heeft om zijn show op televisie uit te zenden. "De VRT wilde die heel graag met oudejaar brengen, maar dat kon natuurlijk niet." Urbanus gaat tijdens de tournee nieuwe opnames maken en is van plan om van "Urbanus zelf" een dvd uit te brengen.

Zijn grote droom blijft opnieuw in Nederland optreden. "Ik hoop met de shows in het najaar opnieuw voet aan grond te krijgen in Nederland", vervolgt hij in Het Laatste Nieuws. "Hier in Vlaanderen was ik wel gestopt, maar kreeg ik nog regelmatig aandacht. Ginder ben ik echt al jaren weg." Concrete data zijn er nog niet.

Urbanus benadrukt dat dit geen afscheidstournee is en dat hij al zin heeft om aan nieuw materiaal te werken.