"Frits & Franky" is vervolg op "Frits & Freddy"

De succesvolle Vlaamse komedie "Frits & Freddy" krijgt een vervolg: "Frits & Franky". Peter Van den Begin herneemt de rol van Frits Frateur. Hij wordt nu bijgestaan door Sven De Ridder (Franky). Tom Van Dyck (Freddy) speelt niet meer mee in de sequel.
In "Frits en Freddy" stond Tom Van Dyck (r) als Freddy naast Peter Van den Begin.

"Frits & Freddy" lokte bijna een half miljoen Vlamingen naar de zalen. De sequel wordt opnieuw geproduceerd zonder steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Om rendabel te zijn, moet de prent dus minstens 350.000 bezoekers naar de zalen lokken.

Het scenario is opnieuw geschreven door Marc Punt. De opnames starten in augustus. Op 6 februari 2013 komt de film uit in de zalen. Reinhilde Decleir speelt in de film de rol van de moeder van Franky. " "Frits & Franky" wordt weer een komedie met een behoorlijk scherp randje", zegt Marc Punt in Het Laatste Nieuws. 

Tom Van Dyck speelt volgens Punt niet meer mee omdat hij het te druk heeft met zijn werk voor Woestijnvis.