"Tot altijd" verkocht aan Noorwegen, Turkije en Iran

"Tot altijd", de nieuwe film van Nic Balthazar, is in Berlijn verkocht aan Italië, Noorwegen, Turkije, Zwitserland en Iran. De aanwezigheid van de film op de European Film Market van het Filmfestival van Berlijn was een succes.

Vooral de deal met Iran is volgens het Vlaams Audiovisueel Fonds "opmerkelijk". Iraanse distributeurs kopen nauwelijks westerse films aan. Het Franse bedrijf Films Distribution, dat de film internationaal verkoopt, heeft de deals afgesloten. Er lopen ook nog gesprekken met andere landen.

Eind maart komt de film over euthanasie ook uit in Nederland en in een aantal kleinere bioscopen in Franstalig België en Luxemburg.

"Tot altijd" is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van MS-patiënt Mario Verstraete, die vocht voor de Belgische euthanasiewetgeving. De hoofdrollen worden gespeeld door Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Lotte Pinoy en Viviane De Muynck.