Acteur Paul-Emiel van Royen overleden

De Vlaamse acteur Paul-Emiel van Royen is vanmorgen op 73-jarige leeftijd overleden. Van Royen was bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Louis Melkenbeek, de broer van Nonkel Jef in de gelijknamige serie.

Paul-Emiel van Royen speelde vanaf de jaren zestig gastrollen in tv-reeksen zoals "Het zwaard van Ardoewaan", "De Gaston Berghmans show", "Heterdaad", "Lili en Marleen" en "Thuis". Het grote publiek kent hem vooral als Louis in de serie "Nonkel Jef".

Ook in de theaterwereld was Paul-Emiel van Royen actief. Hij was 25 jaar lang verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel en hij speelde ook enkele jaren in het Echt Antwaarps Theater.

Van Royen was tevens te zien in verschillende Vlaamse films zoals "Vrouwen willen trouwen", "Paniekzaaiers", "Zware jongens" en "De witte".

De acteur was al zeven jaar ziek en stierf vanmorgen op 73-jarige leeftijd.