Er komt een zondagseditie van The Sun

Mediamagnaat Rupert Murdoch is van plan om "heel binnenkort" een editie van The Sun op zondag te lanceren. De 83-jarige Murdoch wil daarmee de leegte van News of the World opvullen. Die krant werd vorig jaar opgedoekt na een groots afluisterschandaal.

Murdoch (foto in tekst) trok vandaag naar Londen voor een crisisvergadering op de redactie van de Britse krant The Sun, die een onderdeel is van zijn mediarijk News Corporation. Verschillende journalisten van The Sun werden recentelijk aangehouden in het kader van een onderzoek naar omkoping van agenten en functionarissen.

De arrestaties leidden ertoe dat de toekomst van de Britse tabloid The Sun onzeker werd. Vandaag maakte Murdoch bekend dat hij van plan is om een zondagseditie van The Sun te lanceren. "We gaan de glorieuze erfenis van The Sun vereeuwigen door heel binnenkort The Sun on Sunday te lanceren", zei de Amerikaanse mediamagnaat.

Murdoch bevestigde wel dat de wet in de toekomst gerespecteerd zal worden. "Illegale activiteiten mogen niet getolereerd worden dat doen we ook niet", aldus Murdoch. Hij kondigde ook aan dat de journalisten van The Sun die als gevolg van de arrestaties geschorst werden, opnieuw aan de slag mogen zolang ze niet aangeklaagd zijn. "Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is", besloot hij.