Erg druk krokusweekend op luchthaven Zaventem

De luchthaven van Zaventem voorspelt een erg druk krokusweekend met 75.000 passagiers. Vandaag is de drukste dag met zo'n 30.000 reizigers. Ondanks de crisis kiezen opnieuw meer mensen voor een reis met het vliegtuig.
(Foto archief)

Ook op de wegen naar de skigebieden wordt dit weekend veel verkeer verwacht. Vanavond kan het wat drukker worden op de wegen richting Luxemburg, zegt de automobilistenvereniging VAB. Er is nu al iets meer verkeer op de lokale wegen in de Alpen en in Duitsland neemt de drukte toe door een aantal ongevallen. Grote problemen blijven voorlopig uit.

De automobilistenvereniging Touring verwacht vooral drukke wegen tussen 10 en 16 uur, met een piek rond het middaguur. Toch raadt Touring vakantiegangers aan om zaterdagmiddag te vertrekken, want zondag dreigt sneeuwval het verkeer in de skigebieden in de war te sturen.