Nr.6: Twitterhilariteit na nieuwe blunder Yves Leterme

Yves Leterme (CD&V) heeft opnieuw een erg vreemde tweet de wereld ingestuurd. "Is Henry with you now?", was wellicht bedoeld als persoonlijk bericht, maar kwam terecht bij alle 40.000 volgers van de oud-premier. Tot groot jolijt van de Twittergemeenschap.

Leterme verwijderde de boodschap snel van zijn account, maar het onheil was uiteraard al geschied. Op Twitter circuleren intussen al een een heel aantal berichten die de voormalige premier op de korrel nemen. Vooral de vraag wie Henry is, doet de ronde.

"Henry, ik zou naar huis gaan...", is de reactie van Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel. "À La Recherche Du Tweet Perdu, de biografie van @YLeterme. Weldra in de boekhandel", schrijft Twitteraar Michel Baeten.

"Oops. He did it again. Who's Henry? And where is he?", tweet sociale media-experte Clo Willaerts. Sofie Lemaire houdt het op "No darling. I'm all alone". Journalist Michaël Van Droogenbroeck reageert met een verwijzing naar een andere uitschuiver van Leterme. "He wants to learn to know you", is zijn bericht.

In 2010 had Leterme namelijk de tweet gestuurd: "Not at all. Want to learn to know you. You to (sic)?". Hij was toen in Kinshasa voor de viering van de onafhankelijkheid van Congo.

En in de zomer van vorig jaar stuurde Leterme ook: ''Missch klopt het niet. Maar dat vertel je me zondagav? Werkte je bij Adecco?/Als ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken" via Twitter de wereld in.

Meest gelezen