Oude albums Willy Vandersteen opnieuw uitgegeven

Oude albums van striptekenaar Willy Vandersteen zullen binnenkort weer te verkrijgen zijn. Het gaat om enkele oude strips waarvan de oorspronkelijke publicaties zo goed als onvindbaar zijn. De eerste vijf titels zullen op 24 februari in de rekken liggen.

De oude strips van Vandersteen zullen door uitgeverij Adhemar worden heruitgegeven onder de titel "Uit de archieven van Willy Vandersteen". Het gaat om de albums "Ridder Gloriant", Het roode masker", "De heldentocht der Batavan", "De zwarte luipaard" en "De blauwe kreeft".

De strips verschenen tussen 27 december 1945 en 26 juni 1946 in het weekblad Ons Volkske. Ze zullen nu voor het eerst worden uitgegeven in hun oorspronkelijke kleuren, aangevuld met begeleidende teksten en vergelijkingen met ander werk van Vandersteen.

De eerste vijf albums uit de reeks "Uit de archieven van Willy Vandersteen" liggen op 24 februari in de winkelrekken. Het is de bedoeling dat er om de zes maanden vijf nieuwe albums worden uitgebracht, klinkt het bij uitgeverij Adhemar.

Meest gelezen