Parket: "Gevonden lichaam is dat van Stijn Saelens"

Het lichaam dat in een bos in Maria-Aalter gevonden is, is dat van de verdwenen Stijn Saelens (34). Dat heeft het parket van Brugge bevestigd. Saelens verdween op 31 januari. In de zaak die bekend staat als de "kasteelmoord" zijn 3 mensen aangehouden.

Het staat ook vast dat Saelens opzettelijk om het leven is gebracht, zo zei het parket. Hoe het onderzoek in de kasteelmoord plots in een stroomversnelling is geraakt en of er ondertussen al bekentenissen zijn, daar wil het parket niet op antwoorden.

De speurders doorzochten vandaag, net als gisteren, een bos in Maria-Aalter. "We zoeken vandaag gericht op bepaalde plaatsen", zei Alain Remue van de Cel Vermiste Personen eerder op de dag. Blijkbaar kregen de speurders aanwijzingen van een getuige.

In dat bos is een lichaam gevonden. Het parket van Brugge heeft intussen bevestigd dat dat het lichaam van Saelens (kleine foto) is.

Een van de 3 aangehouden verdachten, een 61-jarige man uit Aalter, heeft in het bos stuk grond en een chalet. Volgens het persagentschap Belga, op basis van ooggetuigen, hebben de speurders op nog geen 100 meter van die chalet met een kraan gewerkt.

De rechter had de locatie ook in beslag genomen, waardoor de media er niet meer in konden. Intussen werden twee journalisten bestuurlijk aangehouden door de ordediensten omdat ze zich binnen de veiligheidszone bevonden. Het gaat om een reporter van Het Laatste Nieuws en iemand van Persbureau Jan Verbeke.

Naast de 61-jarige man zijn ook de schoonvader en de schoonbroer van Saelens aangehouden. Saelens, een immobiliënmakelaar en vader van 4 kinderen, verdween op 31 januari. Omdat er veel bloed van de man en een kogelhuls werden gevonden in zijn kasteel in Wingene werd uitgegaan van moord.

"Opluchting voor familie"

De advocaat van de familie Saelens zei in een eerste reactie dat dit een nieuwe slag is voor de familie, maar dat er tegelijk toch ook opluchting is omdat er nu een einde komt aan een lange periode van onzekerheid. Hij dankte ook iedereen die aan het onderzoek had meegewerkt.