Toch een aparte MR-lijst in Schaarbeek

Het uitvoerend bureau van de Brusselse MR heeft aangekondigd dat er bij de gemeenteraadsverkiezingen toch een eigen lijst komt in Schaarbeek. Daarmee gaat het lijnrecht in tegen een beslissing van de MR-afdeling in Schaarbeek.

Het leidinggevend comité van de MR-afdeling in Schaarbeek besliste eerder na een geheime stemming om niet met een eigen lijst naar de kiezer te stappen, maar wel op de Lijst van de Burgemeester van Bernard Clerfayt (FDF) te gaan staan.

Françoise Bertieaux, de voorzitter van de MR-afdeling in het Brussels Gewest, liet onmiddellijk verstaan dat ze het resultaat van die stemming niet erkent. Nu heeft ze aangekondigd dat de MR wel degelijk een eigen lijst zal indienen in Schaarbeek.

Al wie zich daar niet naar wil schikken, vliegt uit de partij, zegt ze in een persmededeling. "Op de lijst van Clerfayt staan, is bij het FDf aansluiten. De MR zal akte nemen van de overstap van al wie dat doet. Zij zetten zich de facto buiten de partij."

Eind vorig jaar kwam het op nationaal vlak tot een breuk tussen de MR en het FDF.

lees ook