Valt "Obama Girl" opnieuw voor haar eerste liefde?

In 2007 verklaarde Amber Lee Ettinger in een "gewaagd" YouTube-filmpje haar liefde voor de toen nog niet verkozen presidentskandidaat Barack Obama. Maar begin 2010 liet ze de wereld weten dat "the thrill is gone". Nu de presidentsverkiezingen er aankomen, laat Ettinger opnieuw van zich horen. Ze lijkt nog onbeslist, maar lonkt tussen de regels door toch naar haar eerste liefde.

"Een deel van mij zegt dat het beter is ver weg van dat gedoe te blijven. Vier jaar geleden, toen de YouTube-video zo’n succes was, hielp het mensen te leren wie Amber Lee Ettinger is. Maar het kan nu ook tegen mij gebruikt worden. Wanneer ik naar een auditie ga, kan men zeggen: "Ze is geen echte actrice. Ze deed enkel iets op YouTube." En zij die niet van Obama houden, zullen dat wellicht ook niet van mij doen", zegt Ettinger op de nieuwswebsite Politico.

"Zelfs geen bedankbriefje"

"Misschien plakt het "Obama Girl"-etiket voor de rest van mijn leven op mij, dat betekent daarom nog niet dat ik zo de rest van mijn leven moet zijn." Ze geeft toe dat ze nog altijd herkend wordt op straat als "Obama Girl".

Toch is de 29-jarige Ettinger zich er ook van bewust dat haar "personage" deuren geopend heeft: "Ik heb kansen gekregen die ik anders niet gekregen zou hebben. Zou het makkelijker gegaan zijn zonder het YouTube-succes? Ik zal het nooit weten."

Of ze op Obama zal stemmen, weet ze nog niet: "Ik hou mijn ogen en oren open. Het is niet zo dat Obama bij mij in ongenade gevallen is. Hij heeft goede dingen gedaan, maar er wordt altijd meer van hem verwacht." Dat ze nog geen definitieve keuze gemaakt heeft, bevestigde ze ook aan ABC News. Het grootste verwijt dat ze Obama maakt, is dat hij haar nooit bedankt heeft voor haar steun: "Een bedankbriefje, dat zou vriendelijk geweest zijn."

Tegenstanders van Obama proberen haar naar het andere kamp te lokken. "Maak video’s voor Ron Paul! Wat heb je eigenlijk met Obama? Hij is waardeloos. Maar ik zou blij zijn, mochten de campagneleiders van Obama hun hand dit keer naar mij uitsteken", besluit Ettinger, die vreest dat haar seks-appeal misschien "too hot to handle" is tijdens een presidentiële campagne.

In een nieuw YouTube-filmpje geeft ze alvast toe: "I need that man", doelend op "Barry" Obama.

lees ook