Voor 6 miljard dollar valse obligaties geconfisqueerd

Het Italiaanse gerecht heeft in Zwitserland beslag laten leggen op vervalste Amerikaanse obligaties. De obligaties pretendeerden 6 miljard dollar waard te zijn. De speurders vermoeden dat ze verkocht zouden worden aan de regering van een groeiland.
Een van de 6.000 inbeslaggenomen vervalste obligaties ter waarde van 1 miljard dollar.

De vervalste Amerikaanse obligaties – met een uitgiftedatum in 1934 - zijn vijf jaar geleden vanuit Hongkong naar Zwitserland gebracht. Hoewel de obligaties zeer professioneel nagemaakt zijn, bevestigde de Verenigde Staten dat ze vals zijn.

Er zijn momenteel 8 mensen aangehouden. De speurders vermoeden dat ze verkocht zouden worden aan de regering van een groeiland al dan niet met een bank of een financiële instelling als tussenorganisatie.

Het is niet de eerste keer dat het Italiaanse gerecht valse obligaties vindt, maar nog nooit was het voor zo’n fabelachtig groot bedrag. 6 miljard dollar, dat is omgerekend 4.559.620.000.000 euro.

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid is aangegaan. De inbeslaggenomen obligaties pretendeerden uitgegeven te zijn in 1934. Terwijl in dat jaar de grootte van de Amerikaanse economie slechts een tiende bedroeg van het bedrag van de vervalste obligaties.