Wall Street ziet opnieuw hoge cijfers

Op de beurs van New York hebben de aandelen hun hoogste niveau bereikt sinds de financiële crisis in 2008 uitgebroken is. Ook de Aziatische beurzen zijn positief afgesloten.
De beleggers reageerden op goed economisch nieuws uit de VS.

De Dow Jones-index sloot op 12.904,08 punten, 0,96 procent hoger dan de dag ervoor. Maar het was niet die winst die hoge ogen gooide. Het was namelijk van 19 mei 2008 geleden dat de Dow nog zulke hoge cijfers liet noteren. De technologie-index Nasdaq eindigde op 2.959,85 punten, het hoogste peil sinds december 2000.

De beleggers reageerden op positieve berichten uit de Verenigde Staten. De werkloosheidscijfers vielen beter mee dan verwacht en de autobouwer GM maakte gisteren ook een recordwinst bekend.

De beleggers rekenen er ook op dat er toch een oplossing komt voor de Griekse schuldencrisis. Ook de Aziatische beurzen maken vanmorgen een grote sprong. De Nikkei-index in Japan sloot af op het hoogste peil sinds augustus vorig jaar.