Wat is er mooier dan "Ik hou van jou"?

Misschien enkele dagen te laat -Valentijn zit weer mooi opgeborgen in een doosje tot volgend jaar -maar daarom niet minder belangrijk. Want het is en blijft de drijfveer van eenieders leven: graag gezien worden. "I love you", "Ik hou van jou". Hoe vaak zijn deze woorden niet, in welke bewoordingen dan ook, door de bekendste, en minder bekende, acteurs en actrices uitgesproken? Meligheid ten top, maar altijd recht vanuit en naar het hart.

Videoredacteur Matthew Belinkie vatte het romantische hoogtepunt van liefst 95 bioscoopfilms samen in vier minuten.
Om tot zijn compilatie te komen, bekeek hij bijna 300 verschillende clips en verdeelde ze in vijf categorieën: "De drie woorden: I love you", "Het compliment", "Mijn gevoelens voor jou", “Eeuwige liefde" en "Het spontane gevoel, eruit voor je het weet". Basisregel was dat de acteurs rechtstreeks de woorden tot hun geliefde moesten zeggen.

Volgens Belinkie is er één liefdesverklaring die hij niet meenam/mocht meenemen in zijn overzicht, namelijk een fragment uit "Conan the Barbarian": "Mocht ik dood zijn en jij nog altijd voor je leven vechten, dan zou ik terugkeren uit de duisternis, opnieuw uit de duivelsput kruipen om samen met jou te vechten."

Maar uiteindelijk is er stof genoeg om de grootste liefdesmomenten uit de filmgeschiedenis samen te ballen tot een opmerkelijk "Ik hou van jou"-geheel:

lees ook