"Sukkel, je bent een marginaal varken"

De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft nogal hard uitgehaald naar zijn tegenkandidaat voor de verkiezingen, Henrique Capriles. Hij hanteert daarbij termen als "sukkel" en "marginaal varken".

Alle radio- en televisiezenders in Venezuela waren verplicht om de toespraak van Chavez gisteren rechtstreeks uit te zenden.

"Het is mijn taak, sukkel, ik bedoel meneer de sukkel, om je masker te doen afvallen. Hoe je je ook verkleedt, je hebt de staart van een varken, de oren van een varken en je knort als een varken. Het heeft geen zin om je te verkleden, je blijft een marginaal varken", zegt de Venezolaanse president.

Zondag hebben de verschillende oppositiepartijen in Venezuela zich met een ruime meerderheid achter één kandidaat geschaard. Henrique Capriles (foto in tekst) neemt het bij de verkiezingen in oktober op tegen Chavez en is volgens de peilingen lang niet kansloos. Chavez is sinds 1999 aan de macht en is ervan overtuigd dat hij er nog eens zes jaar zal bijdoen.

In de media, waarvan een groot deel gecontroleerd worden door Chavez, wordt Capriles de voorbije dagen afgeschilderd als een leugenaar, een homo, een nazi en een zionist.

Capriles profileert zich als centrumlinks en spiegelt zich aan de populaire Braziliaanse ex-president Lula da Silva. "Dat is een vermomming", zegt Chavez, die Capriles ervan beschuldigt een infiltrant van de VS te zijn. "Je maakt geen enkele kans tegen mij. De enige plaats waar jij zal regeren, is het land van Tarzan en zijn aap Cheeta."

Meest gelezen