Man die aanslag wilde plegen op Capitool opgepakt

In Washington, in de VS, is een man opgepakt die van plan was om een zelfmoordaanslag te plegen op het Congresgebouw. De verdachte is een Marokkaan die illegaal in het land verbleef. Hij had een nep-bomvest gekocht van undercoveragenten.
De man werd gisteren meteen voor de rechter gebracht

De FBI volgde de 29-jarige man al meer dan een jaar. Hijzelf geloofde dat de undercoveragenten met wie hij in contact stond, leden van Al Qaeda waren. De Marokkaan vertelde hen over zijn plannen om het Capitool, het Amerikaanse Congresbouw, aan te vallen. Nadat hij gisteren de valse bomvest had gekocht, werd hij uiteindelijk opgepakt, op een paar 100 meter van het Capitool.

Echte contacten met leden van Al Qaeda had de man volgens de Amerikaanse autoriteiten niet. De FBI en de beveiligingsdienst van het Capitool benadrukken ook dat er op geen enkel moment gevaar is geweest en dat de situatie volledig onder controle was. Intussen is de man al in verdenking gesteld. Hij kan een levenslange gevangenisstraf krijgen.