Stijn Saelens vermoord met een kogel

Stijn Saelens, de kasteelheer uit Wingene, is gestorven aan de gevolgen van een schotwond in de rechterlong. Dat is gebleken uit de lijkschouwing die deze namiddag is uitgevoerd. Het stoffelijk overschot van Saelens werd gisteren in een bos in Sint-Maria-Aalter teruggevonden.

De autopsie moest meer duidelijkheid brengen over de zogenoemde kasteelmoord. Het parket weigerde het tot nu toe ook over moord te hebben, maar had het over opzettelijke doodslag. Uit de resultaten van de lijkschouwing blijkt echter dat Saelens wel degelijk is vermoord.

Tegelijk met de lijkschouwing werd ook een ballistisch en toxicologisch onderzoek uitgevoerd. Op die resultaten is het nog even wachten.

Saelens, een immobiliënmakelaar en vader van 4 kinderen, was sinds 31 januari vermist. Gisteren is zijn lichaam teruggevonden in een put in een bos in Maria-Aalter. Een van de drie verdachten die zijn aangehouden, is eigenaar van het stuk grond.

Dinsdag beslist de raadkamer of de drie verder aangehouden blijven. Naast de 61-jarige man uit Aalter gaat het om de schoonvader en de schoonbroer van Saelens.

Bij eerdere huiszoekingen bij die laatsten zou een verboden stroomstootwapen gevonden zijn, maar het is niet duidelijk of dat iets met de zaak te maken heeft. Dat vernam onze redactie uit goede bron. Het parket weigert echter uitdrukkelijk elk commentaar hierover.