Whitney Houston wordt vandaag begraven

Zangeres Whitney Houston wordt vandaag begraven in Newark in de Amerikaanse staat New Jersey. De plechtigheid vindt plaats in de New Hope Baptist Church, waar Houston als kind haar eerste liedjes zong. Het New Hope Baptist koor mocht de gasten verwelkomen.

Een paar uur voor de plechtigheid is de zilverkleurige kist van Whitney Houston al binnengedragen in de kerk. Die kist is bedekt met witte rozen en purperen lelies.

De plechtigheid is privé. Enkel familie en vrienden zijn welkom. De politie houdt fans op afstand. De omgeving rond de kerk is volledig afgesloten.

Stevie Wonder, Alicia Keys en Kevin Costner zijn maar enkele van de 1.500 genodigden die afscheid komen nemen. Ook haar ex-man Bobby Brown en haar dochtertje Bobbi Kristina zullen de plechtigheid bijwonen. Haar meter Aretha Franklin, die zou zingen op de begrafenis, zal niet aanwezig zijn. Haar gezondheid laat het niet toe.

Na de dienst zal Houston in besloten kring begraven worden naast haar vader. De 48-jarige zangeres stierf vorige week in een hotelkamer in Los Angeles aan de vooravond van de Grammy Awards.

Volg de begrafenis live in de videozone van deredactie.be.