Wouter Beke is het "volkomen oneens" met Rik Torfs

"Wouter Beke is het volkomen oneens met de analyse van Rik Torfs en die analyse wordt ook niet gedragen binnen de partij." Zo reageert de CD&V-woordvoerder op de kritiek van Torfs. Partijgenoot Marc Van Peel vraagt zich of hij wel goede bedoelingen heeft.

Het is nog niet duidelijk of de uithaal gevolgen heeft voor de positie van Torfs. "Wouter Beke is nu met zijn gezin op vakantie in het buitenland. Er is dus nog geen overleg gepland tussen Torfs en Beke. Maar Rik Torfs is nog nooit een goed gesprek uit de weg gegaan", aldus CD&V-woordvoerder Peter Poulussen.

In "De Ochtend" op Radio 1 zegt de Antwerpse CD&V-schepen Marc Van Peel dat de kritiek van Torfs "er zo ver over gaat dat je je afvraagt of zo iemand nog wel goede bedoelingen heeft met de partij".

Van Peel noemt Torfs een "wit konijn" dat bij CD&V is binnengehaald. "Maar zulke mensen onderschatten vaak wat voor hard labeur het in de politiek is achter de schermen. Witte konijnen zijn mensen met veel kwaliteiten, maar een lange adem is hen meestal niet gegeven."

Torfs hekelt dat CD&V en de SP.A 1 lijst vormen in Antwerpen. "Ik vind dat echt onzin. Wat we doen in Antwerpen is wat andere partijen doen in andere steden. Twee partijen die elk onder hun naam op 1 lijst staan omdat ze vaststellen dat wat ze willen voor de stad voor het grootste deel gemeenschappelijk is", reageert Van Peel.