Aalsterse carnavalisten trekken door stad

In Aalst is de jaarlijkse carnavalstoet uitgegaan. De stoet is erkend als werelderfgoed en vooral bekend voor zijn parodieën op de actualiteit. Dit jaar was burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) een van de mikpunten van spot. Zelf verscheen ze met een toren op haar kleed (grote foto).

Als er één stad in Vlaanderen bekendstaat voor het uitgebreid vieren van carnaval, dan moet dat wel Aalst zijn. Het vieren duurt er 3 dagen en de stoet is de grootste van het land. De carnavalverenigingen hadden ook nu weer maandenlang gewerkt aan de praalwagens die vanmiddag door de stad reden.

Onder meer de moeizame regeringsvorming en de gemeenteraadsverkiezingen waren een bron van inspiratie voor de carnavalisten. Maar ook het "torenfilmpje" met burgemeester Uyttersprot kwam uiteraard aan bod. Dat ze er zelf mee kon lachen, toonde ze door zich te verkleden als jonkvrouw, met een toren op de rug.

Prins Carnaval, de verpersoonlijking van het feest, is dit jaar in Aalst voor het eerst een vrouw. Prins Stephanie Daeleman (25) werd in een open wagen rondgereden door de stad. Daarna ging ze zingen voor de volle tribunes op de Grote Markt.