Bassist van MC5, Michael Davis, is overleden

Michael Davis, de bassist van de Amerikaanse rockband MC5, is overleden. Hij stierf aan de gevolgen van een leverziekte. Hij was 68 jaar oud.
Michael Davis (rechts) met Dennis Thompson en Wayne Kramer (links).

Met MC5 was hij een van de pioniers van de punkrock in de Verenigde Staten. Hij speelde op het debuutalbum van de groep "Kick out the jams" (1969). De titelsong van dat album werd een van hun bekendste nummers.

In 1972 ging de band uit elkaar. Zanger Rob Tyner stierf in 1991 aan een hartaanval en drie jaar later stierf ook gitarist Fred Smith. De resterende groepsleden, Davis, Wayne Kramer en Dennis Thompson, kwamen terug samen in 2004 als MC5, met Handsome Dick Manitoba als nieuwe zanger.

Na een zwaar motorongeval in 2006 richtten Davis en zijn vrouw een non-profit organisatie op ter ondersteuning van muziekonderwijs op school. Davis was ook kunstenaar. Hij verliet de kunstacademie om bij MC5 te gaan spelen, maar later werkte hij nog aan artistieke projecten met onder meer grafisch designer Shepard Fairey.

Meest gelezen