Rel rond homoseksuele medewerker van Romney

Paul Babeu, een van de campagnemedewerkers van Mitt Romney, is opgestapt. De man wordt ervan beschuldigd zijn ex-vriend te hebben bedreigd met een uitwijzing naar Mexico als hij hun homoseksuele relatie zou openbaar maken.

Babeu (foto) was de co-voorzitter van de campagne in de staat Arizona, waar er op 28 februari voorverkiezingen zijn. De man ontkent dat hij zijn ex-vriend, een Mexicaanse immigrant, bedreigd heeft met een uitwijzing. Hij bevestigt wel dat hij homoseksueel is. "Dat is de waarheid. Ik ben homo", zei hij.

Babeu, die bekendstaat als een grote tegenstander van illegale immigratie, werkt als politiechef in Arizona. Hij zegt dat hij niet onder druk is gezet om op te stappen als campagnemedewerker. "Wij steunen hem in deze beslissing", reageert een woordvoerder van Romney.

De man is ook in de race voor een zitje in het Amerikaanse Congres bij de Republikeinen. Met die campagne gaat hij wel door. Mitt Romney is de favoriet om de nominatie binnen te halen als presidentskandidaat voor de Republikeinen.