Zweed overleeft 2 maanden in ondergesneeuwde auto

In een afgelegen bosgebied in Zweden is een man gevonden die al 2 maanden leefde in zijn ondergesneeuwde auto. De 45-jarige man heeft al die tijd overleefd door sneeuw te eten. Hij werd aangetroffen door toevallige passanten op sneeuwscooters.

De passanten zagen het dak van de auto boven de sneeuw uitsteken. Toen ze naderbij gingen kijken, merkten ze beweging in het voertuig en waarschuwden ze de hulpdiensten. De bestuurder van de auto lag in een slaapzak. Hij bleek nauwelijks nog in staat om te praten of te bewegen.

De man zegt dat hij in de auto zat sinds 19 december en overleefd heeft door sneeuw te eten. Iets anders zou hij niet meer gegeten hebben. De politiediensten zeggen dat ze geen reden zien om aan dat verhaal te twijfelen. Hoe hij op de afgelegen bosweg terechtgekomen is, is niet bekend.

In de streek in Noord-Zweden daalde de temperatuur recent tot -30 graden. Dat de 45- jarige zo lang overleefd heeft, is dan ook opmerkelijk. Volgens dokters kan iemand normaal gezien zo'n 4 weken overleven zonder voedsel. Een arts van het ziekenhuis in Umea, waar de man is opgenomen, zegt dat hij wellicht in een soort van "winterslaap" is gegaan. En dat zou geholpen hebben om in leven te blijven.

lees ook