Beethoven-biografie van Jan Caeyers vertaald

De biografie "Beethoven" van de Vlaamse musicoloog en dirigent Jan Caeyers, is in het Duits vertaald en uitgegeven door Beck Verlag in München. Van de Nederlandstalige versie werden al meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Caeyers portretteert Beethoven in zijn boek als een geniaal componist en hij belicht tevens zijn uiterst gecompliceerde en getormenteerde persoonlijkheid. Het boek is nu in het Duits vertaald en wordt er ook uitgegeven.

De komende maanden zal Caeyers ook een reeks lezingen geven over zijn boek in enkele Duitse en Oostenrijkse steden. In de Dagkrant van de KU Leuven zegt hij dat het "een hele eer is voor een Vlaming om in Duitsland te mogen praten over een van de iconen van de Duitse cultuur."

Van de Nederlandstalige versie van het boek werden intussen al meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Caeyers plant nu een nieuw boek over Beethoven, waarin hij meer wil focussen op het verhaal van zijn muziek.

Jan Caeyers verwierf faam als dirigent van het Nieuw Belgische Kamerorkest en de Beethoven Academie. Hij werkt ook aan de KU Leuven, waar hij de integratie van muziek en wetenschap onderzoekt.