Artiesten willen meer zekerheid over statuut

Artiesten willen snel meer zekerheid over hun werkloosheidsstatuut. Een delegatie van SMartBe, de professionele vereniging voor creatieve beroepen, gaf vandaag een petitie af op het kabinet van minister van Werkgelegenheid Monica De Coninck.

Vorig jaar verstrengde de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA) het reglement voor werkloze artiesten. Het steunpunt SMartBe zegt dat de strikte reglementering een administratieve rompslomp veroorzaakt en de aanvraagdossiers van steeds meer kunstenaars blokkeert.

In oktober vorig jaar hadden ongeveer 8.000 personen het kunstenaarsstatuut. Een honderdtal verloor door de verstrengde reglementering zijn uitkering. Vooral kunstenaars met onregelmatige opdrachten werden de dupe.

Minister De Coninck belooft een overleg met de sector.

Meest gelezen