België, financiën, us. Belfius dus

Dexia Bank België heeft zijn nieuwe logo voorgesteld. Gisteren was de nieuwe naam, Belfius al uitgelekt. Die naam werd gekozen uit meer dan 4.000 inzendingen. Uiteindelijk hakte de raad van bestuur de knoop door. De Belgische bank wil zich in de toekomst vooral lokaal verankeren.

Belfius? Op de sociale media en wellicht ook in vele huiskamers werd de nieuwe naam van Dexia Bank België gisteren met veel verbazing uitgesproken. Dexia zou de nieuwe naam eigenlijk pas vandaag voorstellen, samen met het logo, maar u weet hoe dat gaat in het informatietijdperk waarin we leven. De naam lekte gisteren dus al uit. Naar een verklaring was het wel nog gissen.

"Ten eerste staat de Bel voor België, de fi staat voor financiën en de us op het einde is Engels voor wij", legt woordvoerster Moniek Delvou uit. "Kortom betekent het dat wij een lokaal verankerde Belgische bank en verzekeringsgroep willen zijn die er is voor en door de gemeenschap."

Dexia startte de zoektocht naar een nieuwe naam eind november 2011. Uiteindelijk kreeg de bank meer dan 4.000 voorstellen voor een nieuwe naam binnen, de helft daarvan van het eigen personeel. Enkele dagen geleden hakte de raad van bestuur dan zelf de knoop door.

Delvou geeft toe dat het "eigenlijk wel een tijdje" zal duren voor de nieuwe naam gevestigd zal zijn en dat iedereen er een beetje aan zal moeten wennen. Maar bij Dexia, of beter Belfius, hebben ze er vertrouwen in. "Ik ben er vast van overtuigd dat men er binnen enige tijd gewend aan zal zijn", zegt Delvou.

De vervanging van de vroegere benaming zal gefaseerd gebeuren "zonder big bang", klinkt het. "Snel zichtbaar in de markt, maar sober en toch coherent zijn onze kernwoorden."

De nieuwe naam moet in de eerste plaats duidelijk maken dat Dexia Bank België niets meer te maken heeft met de Dexia Holding, waar alle rommelkredieten zijn achtergebleven. Dexia Bank België of Belfius is eigendom van de Belgische staat.

Meest gelezen