Jean-Marie Dedecker vertrekt uit Oostende

LDD-kopman Jean-Marie Dedecker heeft vanmiddag zijn vertrek uit Oostende bekendgemaakt. Hij verhuist naar Middelkerke, waar hij de LDD-lijst zal aanvoeren bij de gemeenteraads- verkiezingen van oktober. Dedecker kondigt zijn vertrek eerder aan dan gepland. Aanleiding is de overstap van vier Oostendse LDD-bestuursleden naar Open VLD.

LDD Oostende bloedt leeg. Na de overstap van vier LDD-bestuursleden naar Open VLD gisteren, kondigt voorzitter Jean-Marie Dedecker vandaag zijn vertrek uit de stad aan.

Dedecker verhuist naar Middelkerke. Daarover waren al een hele tijd geruchten, maar hij hield zichzelf steeds op de vlakte. In "Villa Politica" bevestigde hij deze middag zijn verhuis. "Ik keer terug naar mijn thuisbasis. Ik ben geboren en getogen in Middelkerke en zal er de LDD-lijst trekken op 14 oktober."

De verbouwingen aan zijn huis in Middelkerke zijn bijna af. Wanneer die werken klaar zijn, verhuist Dedecker. Aan zijn populariteit in Middelkerke twijfelt Dedecker niet. "Ik ben in Middelkerke nog steeds populair, want bij verkiezingen halen we er 20 tot 30 procent van de stemmen." Zijn neef en gemeenteraadslid Tom Dedecker zal de Middelkerkse LDD-lijst duwen.

Dedecker reageert ontgoocheld op de overstap van de vier Oostendse LDD-ers naar Open VLD. Hij verwijt hen opportunisme. "Ik ben niet kwaad, maar ontgoocheld in bepaalde mensen. Op politiek, maar ook op menselijk vlak. Op moeilijke momenten verlaten zwakkelingen en opportunisten het eerst het schip."

Krachten bundelen

Open VLD-kopstuk Bart Tommelein ziet de LDD-ers graag komen. De overstap van de vier is bedoeld om de liberale krachten te bundelen met het oog op de gemeenteraads- verkiezingen, zegt hij.

"Wie Oostende kent, weet dat hier één grote partij is die toch wel de volstrekte meerderheid haalt in de verkiezingen. In 2000 en 2006 was dat toch zo. Vandaar dat het belangrijk is om de krachten te bundelen, met een sterke liberale lijst naar voor te treden en zo de inbreng in het beleid te vergroten", aldus Tommelein.

Meest gelezen