Slachtoffer Franse aanslagen trouwt postuum

De Franse president Nicolas Sarkozy gaf toestemming voor een postuum huwelijk. Een van de soldaten die werd doodgeschoten door Mohamed Merah in Frankrijk kan dus alsnog trouwen met zijn zwangere vriendin.

Mohamed Merah pleegde twee aanslagen in Frankrijk: eentje in Toulouse, daar doodde hij vier mensen aan een Joodse school, en eentje in Montauban, daar schoot hij drie soldaten dood.

Een van deze soldaten, Abel Chennouf, liet een zwangere vriendin na. Die krijgt nu toestemming om alsnog met Chennouf te trouwen.

Het is een uitzonderlijke procedure, maar in bepaalde omstandigheden kan de Franse president een postuum huwelijk goedkeuren. Er moet wel aan enkele voorwaarden voldaan worden: het huwelijk moet goed gemotiveerd zijn, en de persoon die achterblijft moet kunnen aantonen dat het koppel sowieso van plan was om te trouwen.