John Irving stelt nieuwe roman voor in Brussel

De Amerikaanse schrijver John Irving komt begin juni zijn nieuwe roman "In one person" ("In een mens") voorstellen in Brussel. Zoals al zijn laatste romans verschijnt ook dit boek tegelijk in het Engels en het Nederlands.

"In een mens", John Irvings dertiende roman, is het relaas van een 60-jarige biseksuele man die terugkijkt op zijn leven. Het boek gaat over de liefde in al haar verschijningsvormen en is een betoog voor seksuele verscheidenheid. Ook de thematiek van eenzaamheid wordt aangesneden.

Irving zal op 3 juni geïnterviewd worden door VRT-journaliste Annelies Beck in Bozar. De ontmoeting is een initiatief van Het Beschrijf, Bozar Literature en De Bezige Bij. John Irving, die dit jaar 70 wordt, is bekend van bestsellers als "De wereld volgens Garp" en "De regels van het ciderhuis". Veel van zijn romans zijn verfilmd.

Meest gelezen