Sanoma Media Belgium verhuist naar Mechelen

Sanoma Media Belgium verhuist naar Mechelen. Het mediabedrijf, dat onder meer de tijdschriften Flair en Story uitgeeft, heeft momenteel kantoren in Diegem, Antwerpen en Pulderbos.

Vanaf juni 2013 neemt het bedrijf haar intrek in de gerenoveerde gebouwen op de site Zuidpoort, vlak naast het station van Mechelen. De verhuizing is vanmiddag in de nieuwe gebouwen toegelicht door CEO Aimé Van Hecke (foto).

Ook burgemeester Bart Somers (Open VLD) was aanwezig. Hij zei trots te zijn dat Sanoma voor Mechelen heeft gekozen. "Dat heeft natuurlijk te maken met de goede bereikbaarheid, maar ook met de nieuwe dynamiek die in Mechelen heerst." Somers droomt ervan zijn stad uit te bouwen tot het mediacentrum van Vlaanderen. "We hebben al Sultan Sushi, Endemol, Telenet en nu ook Sanoma".

"Ook een merk als Libelle willen we verder uitbouwen"

Sanoma Media Belgium geeft tijdschriften uit en maakt websites. Samen met De Vijver heeft Sanoma ook SBS België (VT4 en Vijftv) overgenomen. Het bedrijf is deels eigenaar van Humo. De redactie van dat blad blijft wel in de gebouwen van Woestijnvis in Vilvoorde.

De radiozender Story FM wordt ondergebracht in het nieuwe gebouw. Story FM is de radiozender die wordt opgericht rond het gelijknamige weekblad. Aimé Van Hecke, ceo van Sanoma, liet weten dat het bedrijf "nog meer sterke merken in huis heeft die het wil uitbouwen". "Dat kan ook voor een merk als Libelle. We organiseren nu al evenementen onder die naam en de website draait goed, maar in de toekomst willen we onze klanten ook audiovisueel bereiken", zei hij.

Sanoma stelt nu een 500-tal mensen tewerk in Diegem, Antwerpen en Pulderbos. De regionale redacties van Sanoma blijven voorlopig in Pulderbos. Het gaat om een zestigtal mensen, die onder meer verantwoordelijk zijn voor de Communiekrant en het bruidsmagazine Loving You.

Meest gelezen