"Nooit enige intimidatie ondervonden"

Vijf vrouwen die jarenlang hebben samengewerkt met Pol Van Den Driessche nemen het in een open brief op voor de geplaagde politicus. "De berichtgeving begint draconische vormen aan te nemen. Hij moet hangen, maar de reden daarvoor heeft vaak helemaal niet met z'n vrijpostigheid te maken."

Van Den Driessche bevond zich afgelopen week in het oog van de storm. In de Humo-reportage "DSK in Vlaanderen" werd hij dinsdag met de grond gelijkgemaakt door een aantal vrouwen uit zijn omgeving. Die beschuldigden Van Den Driessche onder meer van overdreven vrijpostigheid en een overdreven seksuele appetijt.

Net voor Van Den Driessche zijn ontslag bekendmaakte, namen 5 vrouwen die met hem hebben samengewerkt het voor hem op. De ondertekenaars, senatrice Els Schelfhout, Vtm-nieuwsanker Lynn Wesenbeek, VUM-medewerkers Véronique Van Middelen en Fabienne Steylemans en Miss België-organisatrice Darline Devos benadrukken dat ze "nooit enige intimidatie, seksueel noch professioneel, hebben ondervonden".

"Macht, seks en politiek. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een politieke thriller ( ). Spannend dat wel. Want iemand als Pol, jarenlang in de kijker in 2 van onze belangrijkste maatschappelijke instituten, media en politiek, heeft vijanden en vrienden. Wij behoren tot die laatste groep."

De vrouwen zien verschillende mogelijke oorzaken voor wat zij een afrekening noemen. "Het boek zou zich kunnen laten lezen als een politiek moddergevecht ( ), een strijd van alle vrouwen tegen één man ( ), een nieuwe trend in de politieke journalistiek. De plot van het boek kan nog alle kanten uit. Maar laat het ons niet lezen als een Grieks drama. Van de ondergang van een man met heel wat kwaliteiten willen wij niet weten."

Meest gelezen