31 kilo voedsel in beslag genomen in crèche

In een crèche in de Josse Impensstraat in Schaarbeek hebben het Voedselagentschap en de politie 31 kilogram voedsel in beslag genomen. De diepvriezer stond niet koud genoeg ingesteld. De crèche kan voorlopig wel openblijven.

De diepvriezer in de crèche stond ingesteld op een temperatuur van -9 graden, maar hoort eigenlijk op -18 graden te staan. De inhoud van de diepvriezer, 31 kilogram voedsel, is daarom in beslag genomen.

"Een zware inbreuk", reageerde Jean-Paul Denuit, woordvoerder van het Federaal Voedselagentschap. Maar de crèche wordt niet gesloten, benadrukte hij. "Sluitingen zijn zeldzaam en vinden pas plaats in geval van onmiddellijke bedreiging voor de gezondheid van de consument."

De crèche hangt wellicht wel een boete boven het hoofd. De politie heeft een proces-verbaal overgemaakt aan het parket.

Eerder was er ook sprake van muizen in de keuken van de crèche, maar dat werd door het Voedselagentschap tegengesproken.