"Geïnformeerde kandidaten zijn er 2 waard"

De Oosterweelverbinding of het Meccanotracé - de sluiting van de Antwerpse ring - zal een belangrijke rol spelen in de aanloop naar de verkiezingen in Antwerpen. Dat kondigen actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal aan.

Nu alle Antwerpse lijsttrekkers bekend zijn, starten de actiegroepen voluit het sluitstuk van hun Meccanocampagne op. Ze zullen dit doen met informatiesessies, flyers en posters.

Voorts kondigen Ademloos en stRaten-generaal aan dat ze alle Antwerpse lijsttrekkers zullen aanschrijven met de vraag of de actiegroepen in de loop van mei het Meccanotracé mogen komen toelichten bij hen en hun adviseurs. "Want geïnformeerde kandidaat-burgemeesters zijn er twee waard", luidt het bij de actiegroepen.

Die hebben voor de kandidaat-burgemeesters overigens drie vragen. Ten eerste of ze de impact van de bevolkingsgroei op de verschillende Antwerpse stadsdelen kennen. Ten tweede of ze erkennen dat het vooral de dichtbevolkte stadsdelen bij de drukste stukken van de Antwerpse ring zullen zijn die die groei zullen opvangen. En ten derde of ze beseffen dat de Oosterweelverbinding een hypotheek legt op de leefkwaliteit van de buurt aan het Sportpaleis, een van de achtergestelde Antwerpse stadsdelen.

Ze vatten het zo samen: "Waarom krijgt het Eilandje een tunnel en de achtergestelde buurten een open riool? Wordt dit de nieuwe sociale strijd in een groeiend Antwerpen?".

lees ook