Caroline Gennez: "Wie schrik heeft, krijgt slaag"

SP.A Mechelen heeft vandaag de tussentijdse resultaten van "Mechelen, droom van een stad" voorgesteld. "Dit weekend werd de duizendste enquête ingevuld", lieten politiek secretaris Johan De Vleeshouwer en lijsttrekker Caroline Gennez weten. Gennez is alvast optimistisch. "We gaan naar de verkiezingen met een sterke lijst."

De SP.A wil naar eigen zeggen weten waar de Mechelaar van droomt en van wakker ligt en stopte de voorbije weken daarom een open vragenlijst in de brievenbus van de bewoners.

Het voorbije weekend ontving de partij de duizendste ingevulde enquête. Tussentijdse conclusie: de Mechelaars zijn overwegend positief over de veranderingen in het stadscentrum en hun wijken. Mechelen is een aangename stad geworden om in te wonen, dankzij de vele stadsvernieuwingsprojecten. Fiets- en voetpaden, betaalbaar wonen en sociaal beleid komen naar voren als de drie thema’s waar de Mechelaars het meest van wakker liggen.

Op basis van de tussentijdse resultaten lanceert de SP.A al een aantal eerste voorstellen zoals een minderhindercoördinator, een groter betaalbaar woonaanbod, een sociaal restaurant en de uitbreiding van het Vrijbroekpark.

"Een sterke lijst"

Zoals bekend trekt Caroline Gennez de SP.A-lijst in Mechelen. Wie nog op de lijst zal staan, wordt pas in juni bekendgemaakt. De SP.A zit momenteel mee in de coalitie in Mechelen, samen met Open VLD, Groen en CDO. Gennez zelf is schepen.

Burgemeester Bart Somers (Open VLD) gaat in oktober samen met Groen naar de kiezer. Maar dat schrikt de ex-SP.A-voorzitter niet af. "Wie schrik heeft, krijgt slaag. We hebben een goed project, we hebben naar Mechelaars geluisterd. Onze prioriteit is duidelijke keuzes op het vlak van stadsvernieuwing en investeren in zorg, opvang, sociaal beleid en duurzaamheid op mensenmaat."

Gennez: "We gaan naar die verkiezingen met een sterke lijst, waar ook heel veel verruimingskandidaten zullen op staan. Het zijn mensen die hetzelfde, progressief hart hebben en de stad een nog socialere richting willen uitsturen."

Meest gelezen