Chaos op Antwerpse ring na kettingbotsing

Op de Antwerpse ring is de avondspits zeer moeilijk verlopen. Richting Gent botsten net voor de Kennedytunnel drie vrachtwagens op elkaar. Er was enkel blikschade, maar de voertuigen moesten getakeld worden en dat leidde tot problemen.

De kettingbotsing gebeurde omstreeks 16.45 uur, vermoedelijk in de staart van een zich net vormende file. De aanrijding gebeurde aan vrij lage snelheid, maar een van de vrachtwagens kwam volledig schuin over de weg te staan. Op die manier raakten drie van de vier rijstroken versperd en was enkel de linkerrijstrook nog beschikbaar.

Het takelen duurde een tijdje. Even na het ongeval was er al sprake van filerijden vanaf Antwerpen-Noord op de ring en vanaf Wommelgem op de E313. Het verkeer moest er rekening houden met wachttijden van een uur.