Eén dode bij aanrijding groep fietsers in Genk

In Genk is een auto ingereden op een groep van 4 fietsers. Er is 1 dode en er zijn 3 zwaargewonden. Vermoedelijk is de bestuurder van de auto de controle over het stuur verloren.

Een man van 75 uit Heusden-Zolder is overleden. De 3 andere fietsers zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. 1 slachtoffer is in kritieke toestand. De 2 anderen zijn zwaargewond.

De bestuurder botste eerst tegen een boompje en schoof daarna het fietspad op. Net op dat moment kwam er een groep wielertoeristen voorbij.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. "We wachten op de verklaring van de bestuurder, die ook opgenomen is in het ziekenhuis", zegt Jo Van Baelen van de Genkse politie. "We hebben wel twee getuigenverklaringen en die mensen zeggen dat de auto zonder aanleiding van zijn rijvak is afgeweken en links in zijn rijrichting op het fietspad is beland."

Het parket van Tongeren heeft een verkeersdeskundige aangesteld. De bestuurder van de auto is in shock naar het ziekenhuis gebracht.